Hoe update ik PHP?

Inloggen via SSH

Omdat het updaten van software alleen via de command line uit te voeren is, moet nu eerst ingelogt worden via SSH met behulp van het artikel op de volgende pagina.

Het updaten van PHP

Het is mogelijk in Custombuild 2.0 om tussen de versies PHP 5.3 - PHP 7.3 te kiezen en alles wat daar tussen ligt. Er zijn 2 mogelijkheden wat betreft het updaten van PHP:

Eén PHP versie

Wanneer je slechts één PHP versie actief hebt op je server kun je de volgende commando's gebruiken:

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build set php1_release 7.2
./build php n

In dit voorbeeld gebruiken we PHP 7.2 om naartoe te updaten, dit kun je dus aanpassen naar je eigen gewenste versie zolang dit maar tussen 5.3 en 7.3 is.

Twéé PHP versie's

Zodra je al 2 PHP versie's actief hebt op je server, dan kan het zijn dat je beide versie's wilt aanpassen of wilt updaten. Gebruik dan de volgende commando's:

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build set php1_release 7.2
./build set php2_release 7.3
./build php n

Wachten

Na het 'builden' kan het even duren voordat de update klaar is. Zeker bij 2 PHP versie's kan dit tot wel 15 minuten duren.

53 of 168 people found this helpful.