Hoe update ik Apache 2.2 naar Apache 2.4?

Apache 2.2 is lang de standaard versie van de webserver geweest. Vanaf augustus 2019 is Apache 2.2 'end of life' en wordt het niet meer bijgewerkt door de ontwikkelaars.

Wisselen naar de nieuwe versie, Apache 2.4, is gemakkelijk. Log hiervoor in via SSH op de server die je wilt updaten.
Afhankelijk van hoe veel PHP-versies je actief hebt staan in de CustomBuild configuratie en hoe druk je server is, duurt dit proces 10 tot 20 minuten.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build set apache_ver 2.4
./build update ./build clean
./build apache n ./build php n
service httpd restart

Als je hier mee klaar bent, kun je de geïnstalleerde versie controleren met het volgende commando:

httpd -v
42 of 154 people found this helpful.

Powered by LiveZilla Live Chat Software