Wat is Custombuild?

Custombuild en DirectAdmin

Je kunt geen Yin hebben zonder Yang, net zoals je geen DirectAdmin kunt hebben zonder Custombuild. Custombuild is in feite de software manager van DirectAdmin net zoals je telefoon een App/Playstore heeft om software te installeren. DirectAdmin beheert via Custombuild alle configuraties en eventuele updates mochten die beschikbaar komen. Dit is dan ook waar wij als Flexwebhosting in gespecialiseerd zijn!

Als je een Managed VPS hebt, dan zullen wij op aanvraag via Custombuild updates voor je uitvoeren, of software voor je installeren. Alle software die standaard door Custombuild wordt geinstalleerd, of mogelijk via Custombuild geïnstalleerd kan worden, valt onder het Managed contract wat bij je Managed VPS zit. Geef het even aan, en wij installeren het met liefde en plezier voor je!

Kan ik dit ook zelf?

Tuurlijk! Alles kun je zelf... Toch?

Dit is een lastig onderwerp. In principe is Custombuild zo gemaakt dat DirectAdmin de configuratie voor je beheer bij het installeren en updaten van software, maar je moet natuurlijk wel de configuraties en syntax van een configuratie kunnen lezen en begrijpen. En hier gaat het soms weleens mis.

Er is een plugin beschikbaar om via het DirectAdmin controlepaneel via een grafische interface Custombuild te gebruiken. Hierbij geldt hetzelfde, je kunt hiermee alles zelf doen maar je moet wel weten wat PHP is, wat MySQL is en hoe je Apache kunt repareren mocht er iets fout gaan. Op de volgende DirectAdmin forum pagina kun je de Custombuild 2.0 plugin vinden. Mocht je de Custombuild 2.0 plugin willen gebruiken, geef dit even aan in een ticket en dan zullen we het installeren op je VPS.

Let op: Mocht je niet zeker zijn van je zaak, lees je goed in voordat je iets uitvoert. Als er iets kapot gaat naar aanleiding van eigen handelingen zullen kosten in rekening gebracht worden voor onderzoen en reparatie.