Hoe pas ik mijn nameservers aan in de klantenpagina?

Het aanpassen van je nameservers doe je zelf via je klantenpagina. Bijvoorbeeld als je gebruik gaat maken van een externe websitebuilder zoals Wix of Weebly. Of een Exchange Mailprovider zoals Office365 of GoogleApps.

Let op: Weet je zeker dat je de nameservers van je domeinnaam wilt wijzigen? Het wijzigen op zich kan tot 24 uur duren en de domeinnaam moet dan bij de nieuwe partij ook bekend zijn! Wijzig ze dus alleen als je daarvoor het verzoek hebt gekregen van een andere partij.

Stap 1: Domeinnamen

Begin bij je lijst met domeinnamen. Deze vind je in het menu onder Mijn Producten, gevolgd door Mijn Domeinen.

Stap 2: Domeinnaam vinden

Zoek in de lijst van domeinnamen de naam die je wilt opheffen. Klik op de de domeinnaam in de eerste kolom.

Stap 3: Nieuwe nameservers

In het eerste blok van de pagina vind je de Domein informatie. Je ziet er onder andere de op dit moment ingestelde nameservers (ns1, 2 en 3.flexwebhosting.nl) en een knop om de nameservers te bewerken.

Als je op die knop klikt, komen er een extra waarschuwing in beeld en twee invoervelden om de nieuwe nameservers op te geven.

Tip: Je stelt altijd minimaal twee nameservers in. Het kunnen er ook meer zijn. Klik op het groene plusje om een regel toe te voegen.

Alles goed overgenomen? Met de groene knop Wijzig kun je de wijziging opslaan.

Tip: Het kan tot 24 uur duren voordat de wijziging helemaal actief is. Nu is dus het moment om te controleren of bij de nieuwe provider alles goed staat ingesteld.