Hoe forward ik een domein met een hostingpakket?

Een domein goed forwarden

Iedereen weet, vele wegen leiden naar Rome... Hetzelfde geldt voor het forwarden van een domeinnaam. De keuze is reuze, maar welke manier is nou het beste? In principe zijn er 2 'primaire' manieren om een domein te forwarden, namelijk:

  • Via het controlepaneel van je hostingpakket/DirectAdmin
  • Via de klantenpagina met de knop DNS -> Beheer domein forwards
Wij zullen altijd de voorkeur hebben van de eerste optie, omdat je dan namelijk de gehele functioneliteit van het hostingpakket behoudt. Dit is erg belangrijk bij bijvoorbeeld hostingpakketten met een SSL certificaat die geforward dienen te worden. Dit werkt niet meer zodra je de DNS forward in de klantenpagina gaat gebruiken.

De forward aanmaken, stap 1:

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 2:

Ga nu naar het blokje 'Overige beheer tools', en klik op 'Website redirecten'

Stap 3:

Voer nu de gegevens in zoals je dat wilt. In dit onderstaande voorbeeld redirecten we 'www.flexwebhosting.nl' naar 'https://flex-kennis.nl'

Kies ook hier voor de vorm van forwarden, de 301 redirect (permanent) is het meest gebruikte en is ook voor de indexatie van Google noodzakelijk.

Klaar!

Wat DirectAdmin doet, is een .htaccess bestand in de public_html plaatsen met de redirect code erin met de info die je zelf hebt ingevuld. De redirect is dus direct actief als je je hostingpakket al in gebruik had!

64 of 185 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software