Hoe forward ik een geparkeerde domeinnaam naar mijn hostingpakket?

Een geparkeerde domeinnaam wordt vaak gebruikt als extra ingang voor een website. Omdat er bijvoorbeeld een .nl en .com is, of eentje met en zonder streepje. Natuurlijk ga je dan niet twee losse websites maken en bijhouden, maar komen beide domeinnamen op dezelfde website uit.

Om dit in te stellen, kun je een domeinnaam doorverwijzen (ook wel doorsturen of forwarden genoemd) naar de hoofddomeinnaam. Dit kun je voor een geparkeerde domeinnaam instellen via je klantenpagina.

Stap 1: DNS

In de menubalk staat een knop naar de DNS-pagina. Daar vind je een overzicht van alle domeinnamen die we voor jou in het DNS kunnen vinden.

Domeinnaam gevonden? Klik op de groene knop Beheer om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2: Forwarder aanmaken

Vanaf hier is het een kwestie van knoppen volgen.

Klik eerst op Beheer domein forwards en dan op Voeg nieuwe URL forward toe. Sla vervolgens twee keer een nieuwe forward op: een keer waarbij je het veldje van redirect leeg laat en een tweede keer waarbij je hier www in vult.

Bij Naar (url) vul je de bestemming in. Waar moet deze domeinnaam heen verwijzen?

De Naam forwarder is niet zo heel spannend. Maak hem wel uniek (bijvoorbeeld "zonder www" en "met www"), zodat het herkenbaar blijft.

Voor een tijdelijke doorverwijzing (bijvoorbeeld omdat je nog bezig bent met een nieuwe website), gebruik je een 302 temporary redirect. Is de doorverwijzing permanent, bijvoorbeeld van .com naar .nl of van mét koppelteken naar zónder koppelteken? Gebruik dan een 301 permanent redirect.

Niet direct actief

Let op: een doorverwijzing die op deze manier wordt ingesteld, is niet direct actief. Het kan tot 24 uur duren voordat deze actief wordt. Lees het artikel Waarom is een DNS-wijziging niet direct actief? voor meer informatie.

52 of 146 people found this helpful.