Hoe bestel ik een nieuwe domeinnaam in het DRS
Hoe bestel ik een nieuwe domeinnaam in het DRS?

Het bestellen van een domeinnaam gaat gemakkelijk via het Domein Registratie Systeem.

Stap 1: Inloggen

Om in het Domein Registratie Systeem (DRS) een nieuwe set nameservers aan te maken, moet je ingelogd zijn. Dit kan via de klantenpagina, maar ook via de directe URL: https://drs.anony.nl

Stap 2: Bestelpagina

Je vindt de link Domeinnaam bestellen in het hoofdmenu onder de kop Domeinnamen.

Stap 3: Domeinnaam zoeken

Weet je al precies welke domeinnaam je hebben wilt? Of twijfel je nog tussen verschillende extensies? In het DRS krijg je sowieso ook alternatieve opties aangeboden.

Stap 4: Gegevens

Onder Stap 2 vind je de opties om de houder- en contactgegevens van de domeinnaam op te geven. Hierbij zijn er vier verschillende type contacten.

TIP: Wil je deze stap gemakkelijk maken? Zorg dan dat je voor dat je de domeinnaam gaat bestellen, contactpersonen hebt aangemaakt!

Niet de juiste persoon in het lijstje? Maak dan 'on the fly' een nieuw contact aan met de knop + Toevoegen.

• De houder is de feitelijke eigenaar van de domeinnaam.
  • Het administratief contact wordt door verschillende registries nog gebruikt voor het versturen van verhuiscodes.
  • Voor alle technische zaken (DNS, foutmeldingen, misbruik) wordt vaak gekeken naar het technical contact.
  • Wie er over de financiële afwikkeling van de registratie gaat, mag zich als facturatie contact opwerpen.

Vaak zul je de eindklant alleen als houder instellen. Voor alle andere contactmomenten ben jij, als reseller, verantwoordelijk.

Bij Stap 3 kies de de nameservers die voor je domeinnaam gaan worden ingesteld. Standaard is dat onze Anony-set, maar je kunt hier ook eigen nameservers voor gebruiken.

Stap 5: Afronden

Als je eenmaal alles hebt ingevuld, kun je twee dingen doen.

Door terug naar boven te scrollen, kun je nog meer domeinnamen toevoegen aan je digitale winkelmandje. Deze worden dan allemaal ingesteld met dezelfde houders en nameservers als die je voor de eerste domeinnaam hebt ingesteld.

Heb je alle domeinnamen die je hebben wilt in je mandje staan, selecteer je het vinkje bij Ik ga akkoord met de kosten en klik je op de Bestel-knop.

De domeinnamen worden nu voor je geregistreerd en zullen binnen enkele minuten online verschijnen.

TIP: Gebruik je je eigen nameservers of die van ons? Je kunt dan direct DNS-instellingen gaan maken! Pas een DNS-sjabloon toe om het nog makkelijker te maken voor jezelf.
17 of 76 people found this helpful.