Hoe voeg ik een domeinnaam alleen als DNS-zone toe aan het DRS?

Als je een bestaande domeinnaam vanuit een andere provider naar je DRS toe verhuisd, is het vaak een goed idee om die domeinnaam van tevoren alvast in het DNS te zetten. Vooral als je te maken hebt met een aparte configuratie (denk aan Office365/GoogleApps of veel verschillende subdomeinen) wil je dat niet nog ter plekke te hoeven doen. Daarnaast voorkomt het natuurlijk gewoon downtime. Doen dus! Hoe?

Uiteraard moet je ingelogd zijn in het DRS om dit te kunnen doen. Inloggen kan vanuit je klantenpagina of via de directe URL: https://drs.anony.nl.

Stap 1: Domeinnamen

Het aanmaken van een nieuwe DNS-zone doe je op dezelfde plek als waar je een bestaande DNS-zone zou wijzigen: bij het overzicht van domeinnamen.

Links in het menu ga je naar Domeinnamen, gevolgd door Mijn domeinnamen.

In je domeinnaam-overzicht kies je aan de rechterkant voor de knop Toevoegen.

Stap 2: Toevoegen

In het oppoppende scherm krijg je de keuze of je een DNS-zone wilt toevoegen of een nieuw domein aan wilt vragen of wilt verhuizen. Je klikt op de eerste optie, waarna je de domeinnaam in kunt voeren.

Nu is het een kwestie van Opslaan en je kunt het DNS van de domeinnaam op dezelfde manier beheren als iedere andere.

Tip: domeinnaam toch verhuizen?
18 of 77 people found this helpful.