Hoe maak ik een extra NameServer set aan in het DRS?

NameServers zijn DNS-servers die de DNS-zone van een domeinnaam aan de wereld publiceren. Een set nameservers bestaat doorgaans uit twee of drie verschillende servers die niet alleen een ander IP-adres hebben, maar ook nog eens fysiek van elkaar gescheiden zijn. Andere hardware bijvoorbeeld, op een andere locatie in het datacenter of zelfs in een heel ander datacenter op een andere locatie.

Stap 1: Inloggen

Om in het Domein Registratie Systeem (DRS) een nieuwe set nameservers aan te maken, moet je ingelogd zijn. Dit kan via de klantenpagina, maar ook via de directe URL: https://drs.anony.nl

Stap 2: Toevoegen

In de menubalk ga je naar Domeinnamen, sub optie Name serversets. Op die pagina vind je een knop + Toevoegen.

Stap 3: Invullen

Begin met het opgeven van een nieuwe naam voor de set. Deze naam is verder niet van belang maar is alleen voor je eigen herinnering.

Vul vervolgens ten minste de Primaire nameserver en de Secundaire nameserver in. Zodra je het invoerveld van de nameserver verlaat, zal er een controle worden uitgevoerd op het IP-adres en zal het gevonden IP-adres voor jouw nameserver worden weergegeven.

TIP: De 2de, 3de en 4de Secundair zijn niet verplicht. Maar, des te meer nameservers je hebt, des te kleiner de kans dat er iets mis kan gaan met de domeinnaam mocht er ooit één van de gebruikte nameservers uitvallen.

Stap 4: Opslaan

De laatste stap is alleen het klikken op de groene knop Opslaan. De set wordt voor je aangemaakt en je kunt hem nu gebruiken voor je domeinnamen.

15 of 69 people found this helpful.