Hoe stel ik standaard DNS-records in in het DRS?

Als je een domeinnaam bestelt, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. DNS-sjablonen zijn hier ideaal voor, zodat je per domeinnaam of dienst een DNS-zone kunt inladen.

Heb je maar één server en verwijzen al jouw domeinnamen op dezelfde manier naar die server? Maak het jezelf dan nog gemakkelijker en maak gebruik van standaard instellingen.

Stap 1: Inloggen

Om in het Domein Registratie Systeem (DRS) een nieuwe set nameservers aan te maken, moet je ingelogd zijn. Dit kan via de klantenpagina, maar ook via de directe URL: https://drs.anony.nl

Stap 2: Alias nameservers instellen

Om standaard DNS-records te gebruiken, heb je alias nameservers nodig. Hoe je die in kunt stellen, lees je hier.

Stap 3: DNS-records instellen

Op de pagina Systeem, Instellingen, Domein instellingen kun je vervolgens onder het kopje DNS template beheer je standaard records instellen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de placeholder <domain> om ieder record te voorzien van de juiste domeinnaam.

Stap 4: Gebruiken

Zodra je nu een nieuwe domeinnaam aan het DRS toevoegt en er voor kiest om de standaard nameserver set te gebruiken, zal deze worden toegevoegd met de opgegeven records. Handig!

16 of 76 people found this helpful.