Hoe maak ik een back-up van mijn e-mail?

Om een back-up van je e-mail account te maken zijn meerdere manieren mogelijk. Je kunt op hostingpakket/serverniveau een backup maken, of je kunt in je eigen e-mail programma een backup maken (ook wel archiveren of exporteren genoemd). We zullen hieronder uitleggen hoe je een backup via je hostingpakket of je server kunt maken.

Stap 1: Inloggen hostingpakket

Om in te loggen in je hostingpakket kun je de volgende pagina gebruiken.

Stap 2: Ga naar het menu 'Maak / Restore backups'

Stap 3: Maak de backup

In onderstaande afbeelding zie je dat enkel de e-mail data in de backup wordt opgenomen. Als je meer wilt opnemen in de back-up dan is dat natuurlijk mogelijk!

Tip: Maak verschillende backups voor verschillende onderdelen. Dus maak een aparte mail-backup, en een website backup waar de database en website data in opgenomen zijn. Download deze back-up's na het voltooien naar je eigen PC.

Stap 4: Voltooiing

Nu is het wachten totdat de backup is afgerond. Je krijgt een e-mail bericht op uw bekend e-mail adres zodra deze is afgerond.

96 of 233 people found this helpful.