Hoe verhuis ik mijn e-mails vanuit een andere provider?
Heb je je e-mail op dit moment bij een andere hostingprovider ondergebracht en wil je die verhuizen naar Flexwebhosting? Afhankelijk van je huidige provider, kan dat op twee manieren.

Manier 1: de makkelijke weg

Heb je bij je huidige hostingprovider ook DirectAdmin als controlepaneel, hoef je weinig te doen. Je kunt daar een back-up maken van de e-mailadressen, instellingen en e-mail data. Die back-up zet je dan bij ons op het hostingpakket en pak je uit. Klaar!

Hulp nodig bij het maken van de back-up? Hier lees je hoe het bij ons werkt. Het zal er anders uit zien, maar bijna dezelfde stappen zal je bij je huidige provider moeten doorlopen.

Manier 2: de moeilijke weg

Het alternatief is bewerkelijker. Je gaat namelijk binnen je mailprogramma een tweede e-mailaccount instellen en de e-mail van inbox naar inbox slepen.

Begin met het aanmaken van de e-mailadressen op de hostingserver. Een stap-voor-stap uitleg hiervoor vind je in dit artikel.

Daarna stel je dat e-mailaccount in in je eigen e-mailprogramma. Voor de meest gebruikte programma's hebben we een aantal artikelen voor je geschreven.

Tip: Gebruik hiervoor een e-mailprogramma op je PC of laptop, zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail. Apps op je telefoon, tablet of PC (Windows Mail) zijn hiervoor namelijk niet geschikt. Kies bij het aanmaken van het adres altijd voor IMAP!

Wanneer beide accounts naast elkaar in hetzelfde e-mail programma staan ingesteld, kun je gemakkelijk de e-mails van het ene naar het andere account verplaatsen. Selecteer de e-mails of mappen in het ene account en sleep ze naar het andere account. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kan per e-mail programma verschillen, maar in principe is het een kwestie van selecteren-slepen.

67 of 219 people found this helpful.