Waar kan ik mijn e-mail headers vinden?

Wanneer een e-mail verstuurd wordt, dan legt deze een pad af over het internet van meerdere mail-servers. De e-mail headers zijn een overzicht van deze weg, en tevens worden via de e-mail headers wordt veel informatie toegevoegd over de mail-servers die het mailtje hebben verwerkt. Het kan dus erg nuttig zijn om bij eventuele vragen, of problemen, de e-mail headers op te vragen.

Het kan per e-mail programma verschillen, of zelfs verstopt zitten, hoe je e-mail headers uit een programma kunt halen. MXToolbox heeft op hun website een overzicht gemaakt van bijna alle e-mailprogramma's die je je maar kunt voorstellen. Van ieder programma hebben ze een omschrijving van hoe de headers opgevraagd kunnen worden.

Mocht je dus vragen hebben over een ontvangen e-mail en wil je bij onze technische helpdesk te raden gaan? Voeg dan de e-mailheaders meteen bij je ticket of e-mail bij. Het gemakkelijkste doe je dat door ze op te slaan als simpel tekst-bestand, een TXTtje dus.