Hoe controleer ik de score van mijn mail met MailTester?

E-mail is een ontzettend oud protocol en is door de jaren heen steeds verder uitgebreid en geavanceerder geworden. Er zijn spam-filters bij gekomen, maar ook nieuwe implementaties zoals DKIM, SPF en DMARC.

Nu kan het zijn dat door een instelling, of door een andere invloed, je e-mail niet goed aankomt bij de ontvangers, of in de spam belandt. Gelukkig zijn hier tools voor op het internet die een e-mail helemaal kunnen analyseren en precies kunnen aangeven waar nog verbetering te halen valt. MailTester is een goed voorbeeld van een analyse-tool, en adviseren we altijd zodra je twijfelt over de aflevering van de mail bij ontvangers.

Om deze tool te gebruiken stuur een e-mail via je normale programma naar het e-mail adres wat op de website staat. Het maakt in principe niet uit wat je stuurt, maar het meest logische is een e-mail waarover je klachten krijgt. Hoor je bijvoorbeeld van je klanten vaak "jullie facturen komen in mijn spamfolder terecht", dan stuur je zo'n mailtje met een factuur naar MailTester.

Het e-mailadres van MailTester is willekeurig en wordt speciaal voor jou aangemaakt. Zodra je de e-mail verzonden hebt en die bij MailTester binnen is, kun je op de knop klikken 'Then check your score'. Er zal nu een overzicht komen met alle goede, en eventuele minder goede punten.

Stuur deze resultaten ten slotte naar onze technische dienst zodat we aan de slag kunnen met de gegevens!

75 of 227 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software