Hoe verander ik het wachtwoord van een FTP-account in mijn hostingpakket?

Ben je je wachtwoord kwijt? Of moet je het aanpassen, omdat je het per ongeluk aan iemand hebt gegeven die er niks in te zoeken heeft?

Stap 1: Inloggen in je hostingpakket

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 2: FTP-menu

In het hoofdscherm van het hostingpakket vindt je onder Beheer tools de link naar het FTP management.

In het overzicht van de FTP-gebruikers klik je op Change in de kolom Password. Zo kun je voor ieder account apart het wachtwoord opnieuw instellen.

Stap 3: Gebruiker wijzigen

Je kunt hier de hele gebruiker wijzigen. In dit geval wil je alleen maar een nieuw wachtwoord instellen en kan je de rest ongemoeid laten.

Het wachtwoord mag je zelf kiezen en vervolgens twee keer invoeren. Je kunt ook van de Random knop gebruik maken, dan krijg je een mooi wachtwoord voorgeschoteld. Dit kun je dan eventueel zelf nog aanpassen door er nog karakters achter te zetten.

De laatste stap is dan het klikken op de Wijzig FTP gebruiker knop onderaan het scherm. Het account kan nu in je FTP-programma worden gebruikt met het nieuwe wachtwoord.

69 of 195 people found this helpful.