Hoe gebruik ik contactpersonen in de webmail?

Wanneer je veel gebruik maakt van de webmail, dan kan het handig zijn om een adresboek bij te houden zodat je altijd en overal toegang hebt tot je contacten. Wanneer je ingelogd bent in Roundcube zoals beschreven op de volgende pagina, kun je rechtsboven 3 tabbladen vinden waar standaard 'E-mail' is geopend. Klik hier op 'Contacts/Contactpersonen' (afhankelijk van je browser taal)

Nu je in het menu zit van contact-personen beheer kun je aan de linkerzijde groepen aanmaken om het overzicht te bewaren, of je kunt in de rechter kolom zoals met het gele vierkant is aangegeven een contact toevoegen.

Tip: Het is mogelijk om in Outlook contacten te exporteren als CSV. Je kunt al je contacten dan weer importeren in Roundcube!

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je op opslaan klikken en heb je een contact aangemaakt! Mocht je je contacten in de toekomst willen exporteren dan is dat ook mogelijk middels de 'Exporteren' knop bij het tabblad waar contactpersonen beheert worden.

47 of 126 people found this helpful.