Hoe maak ik een clone via Installatron?

Wanneer je met behulp van het artikel 'Hoe installeer ik een applicatie met Installatron?' een website hebt opgezet, en je wilt de website naar een sub-domein of een ander domein kopiëren, dan kun je de 'clone functie' gebruiken.

Met de clone-functie kun je een exacte kopie maken van je huidige website om bijvoorbeeld te testen, of te ontwikkelen.

Let op: Als je een kopie van je site wilt maken op een subdomein, maak dan eerst dit subdomein aan via je controle-paneel van het hostingpakket! Dan kun je dit subdomein selecteren in Installatron.

Stap 1

Log als eerste in op je klantenpagina https://cp.flexwebhosting.nl

Stap 2

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 3

Klik op de knop 'Extra kenmerken' en vervolgens op 'Installatron Applications Installer' om het overzicht te openen van je geïnstalleerde applicaties

Stap 4

Klik op de knop met de 2 'pijltjes', of selecteer de applicatie en klik op de knop 'Klonen'.

Stap 5

Kies het (sub)domein waar je de website naartoe wilt klonen en laat Installatron automatisch de instellingen beheren. Let op dat je hier de Directory leeg maakt!

Stap 6

Klik nu onderaan de pagina op 'klonen' en wacht totdat Installatron klaar is. Je hebt nu een exacte kopie met een eigen database waar je in kunt ontwikkelen of testen!

34 of 89 people found this helpful.