Hoe installeer ik een applicatie met Installatron?

Wanneer je een hostingpakket bij ons afneemt, kun je automatisch gebruik maken van de tool 'Installatron'. Deze tool kan met 1 druk op de knop een applicatie zoals bijvoorbeeld Wordpress of Joomla installeren, en bijhouden.

Om een applicatie te Installeren via Installatron kun je de volgende stappen volgen.

Stap 1: inloggen hostingpakket

Om een nieuwe applicatie te installeren via Installatron, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit doe je het gemakkelijkste via de klantenpagina.

Een stap voor stap uitleg vind je in dit artikel.

Stap 2: Installatron

Klik op de knop 'Extra kenmerken' en kies 'Installatron Applications Installer' om het overzicht te openen van mogelijke applicaties.

Stap 3: Kiezen

Klik op de gewenste applicatie welke je wilt installeren, bijvoorbeeld Wordpress.

Stap 4: Beginnen

Klik nu op de knop Installeer deze applicatie.

Stap 5: Instellingen

Vul op de pagina die je nu ziet alle gegevens in zoals jij dat wilt. Het gaat met name om de volgende gegevens:

• Administrator gebruikersnaam
  • Administrator wachtwoord
  • Administrator contact E-mail adres
  • Taal van de applicatie (standaard Engels)
  • Website titel/slogan

Tip: Gebruik een afwijkende naam voor het admin account, en géén admin! Hiermee verklein je het risico dat je gebruikersnaam worden geraden door bots. Ook is het natuurlijk noodzakelijk om een sterk wachtwoord te gebruiken.

Stap 6: Installeren

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld zoals jij dat wilt, klik op de knop Install onderaan de pagina.

Je site wordt nu gereed gemaakt, en na gereed maken kun je direct inloggen door op de 'wp-admin' URL te klikken.

39 of 114 people found this helpful.