Hoe update je een applicatie via Installatron?

Heb je je website geïnstalleerd via Installatron? Of geïmporteerd? Je kunt Installatron dan ook het updaten laten doen.

Stap 1: inloggen hostingpakket

Om bij de statistieken te komen, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit doe je het gemakkelijkste via de klantenpagina.

Een stap voor stap uitleg vind je in dit artikel.

Stap 2: Installatron

Klik op de knop 'Installatron / powertools' om het overzicht te openen van mogelijke applicaties.

Stap 3: Selecteren en starten

In het overzicht wordt direct weergegeven welke applicaties er zijn en of je ze kunt updaten. Hier staat bijvoorbeeld dat onze WordPress installatie van flex-kennis.nl geüpdatet kan worden.

Klik op de rode update pijl om het proces te starten.

Stap 4: Updaten

Je krijgt eerst een overzicht te zien van welke updates er uitgevoerd gaan worden. In dit geval draaien we nog WordPress 5.0.1 en is 5.0.3 de laatste nieuwe versie. Daarnaast zijn er ook twee plug-ins en drie thema's waarvoor een update beschikbaar is. Deze kun je meteen op Yes zetten om ook te laten bijwerken.

Verder naar beneden staat nog de mogelijkheid om een back-up te laten maken voordat er met de update begonnen wordt. Als alles goed staat ingevuld zoals jij het hebben wilt, klik je op de knop Update om te starten.

Stap 5: Achterover leunen

Installatron gaat nu je applicatie voor je updaten. De nodige bestanden worden gedownload en geïnstalleerd. Het is gewoon een kwestie van afwachten.

Uiteindelijk kom je weer uit in het beginscherm. Nu met een groen vinkje naast de versie 5.0.3. Helemaal up-to-date dus!