Hoe verwijder ik veilig mijn applicatie uit Installatron zonder de data te verwijderen?

Als je een applicatie in Installatron hebt staan, dan zul je regelmatig E-mail's krijgen over eventuele updates, back-up's of eventuele foutmeldingen. Dit is natuurlijk erg fijn, maar wanneer je alles zelf in beheer hebt en je wilt je applicatie niet in Installatron hebben staan dan kun je je applicatie verwijderen uit Installatron.

Nu is het zo dat wanneer je de applicatie verwijderd met behulp van de 'Verwijderen' knop (ook wel het kruisje), dat je dan ook alle bestanden en de database verwijderd uit je hostingpakket. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Om je applicatie veilig te verwijderen, zonder dataverlies, uit Installatron volg dan de volgende stappen.

Stap 1

Log als eerste in op je klantenpagina https://cp.flexwebhosting.nl

Stap 2

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 3

Klik op de knop 'Installatron / powertools' om het overzicht te openen van je applicaties

Stap 4

Klik nu op het 'moersleuteltje' om de applicatie te beheren.

Stap 5

Klik nu op het tabbled 'Files and Tables'

Stap 6

Scroll helemaal naar beneden, waar als laatste de optie aangevinkt kan worden 'Yes, remove this installed application from the Installatron system. Files, directories, and database tables will not be affected.'

Stap 7

Na het aanvinken van de optie klik op 'Save all' en de applicatie is veilig verwijderd uit Installatron!