Hoe stel ik mijn E-mail account in via Android?

In dit artikel gaan we er van uit dat je de inloggegevens van je E-mail account weet, en dat je weet wat je inkomende, en uitgaande mailserver instellingen moeten zijn. De volgende gegevens moet je bij de hand hebben:

• Gebruikersnaam (Dit is je E-mail adres)
  • Wachtwoord behorende bij je E-mail adres
  • Inkomende mailserver-naam
  • Uitgaande mailserver-naam
Mocht je dit niet weten kijk dan op de volgende pagina's:

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn E-mail adres?
Waar staan mijn E-mail server gegevens?

Volg de volgende stappen om je E-mail account in te stellen in Android

Stap 1:

Open de app E-mail op je Android apparaat, en klik op 'Nieuw account toevoegen'

Stap 2:

Vul je E-mail account in, met het bijbehorende wachtwoord, en klik op 'Handmatig instellen'. Kies bij het account type IMAP-account!

Let op: Wanneer je een E-mail account op een mobiel apparaat instelt, kies dan altijd voor IMAP! Mocht je dit niet doen, en voor POP3 kiezen, dan loop je het risico dat je mail account gedownload wordt en dat enkel de laatste 30 dagen op de server blijven staan. Het is daarna niet meer mogelijk om de mails opnieuw te uploaden naar de server.

Stap 3:

Maak nu het formulier compleet met de volgende gegevens:
  • Gebruikersnaam: Je gehele E-mail adres (Android heeft alleen het gedeelte vóór @domeinnaam.nl ingevuld
  • Inkomende (IMAP-) server: Kies hier de servernaam die in je klantenpagina staat zoals eerder vermeldt (srv12345.flexwebhosting.nl bijvoorbeeld)
  • Beveiligingstype: Kies hier voor SSL, de poort wordt gewijzigd naar 993
  • Uitgaande (SMTP-) server: Kies hier de servernaam die in je klantenpagina staat zoals eerder vermeldt (srv12345.flexwebhosting.nl bijvoorbeeld)
  • Beveiligingstype: Kies hier voor SSL, pas de poort aan naar 465
  • Verifiëren voor e-mail verzenden: Deze moet aan staan, en vul ook hier je gebruikersnaam en wachtwoord in
Laat de rest op de standaard waarde's staan.

Stap 4:

Controleer het formulier, en klik op 'Inloggen'. Je account wordt nu gecontroleerd en zal worden toegevoegd in je E-mail app!