Hoe voeg ik mijn E-mail account toe in Apple Mail?

In dit artikel gaan we er van uit dat je de inloggegevens van je E-mail account weet, en dat je weet wat je inkomende, en uitgaande mailserver instellingen moeten zijn. De volgende gegevens moet je bij de hand hebben:

• Gebruikersnaam (Dit is je E-mail adres)
  • Wachtwoord behorende bij je E-mail adres
  • Inkomende mailserver-naam
  • Uitgaande mailserver-naam
Mocht je dit niet weten kijk dan op de volgende pagina's:

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn E-mail adres?
Waar staan mijn E-mail server gegevens?

Stap 1:

Open je mail programma, en voeg een nieuw account toe. Kies daarna 'Andere Mail-account' en klik op continue/doorgaan

Stap 2:

Vul je naam, je E-mail adres en je wachtwoord in, en klik op 'Log in'

Tip: Kies bij voorkeur altijd voor IMAP, voor meer informatie wat het verschil tussen POP3 en IMAP is, kijk op de volgende pagina

Stap 3:

Na het klikken op 'Log in' zal Apple Mail zeggen dat de controle is mislukt, vul nu opnieuw dit formulier in zoals in onderstaand screenshot. Let op dat je eigen servernaam afwijkt van dit voorbeeld! Klik uiteindelijk opnieuw op 'Log in'

Stap 4:

Je krijg nu nog één keuze te zien, en dat is of je ook notities wilt instellen voor het E-mail account. Mocht je dit niet willen, vink het dan uit en klik op 'Gereed'. Het E-mail account is nu ingesteld en klaar voor gebruik!