Hoe zeg ik een hostingpakket op?

Heb je het hostingpakket bij je domeinnaam niet meer nodig? Je kunt het gemakkelijk opzeggen via je klantenpagina.

Let op: Als je je hostingpakket opzegt omdat je je website niet meer wil hebben, hou er dan rekening mee dat je e-mailadressen er misschien ook mee ophouden!

Stap 1: Mijn producten

Begin met het opzoeken van het pakket dat je wil aanpassen. In de klantenpagina ga je hiervoor naar Mijn producten en dan Webhosting.

Klik op de groene knop Beheer in de regel van de domeinnaam waar het hostingpakket aan gekoppeld is.

In het blok Pakket informatie zijn er verschillende opties. Klik hier op de groene knop Pakket opheffen om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2: Opheffen

Voordat we de opheffing gaan verwerken, willen we zeker weten dat jij het ook zeker weet. Controleer de volgende pagina dan ook goed. Voornamelijk de opheffingsdatum en de eventueel gekoppelde diensten zijn van belang.

De opheffingsdatum is de eerst mogelijke datum waarop de opheffing verwerkt kan worden. Deze is normaal gesproken de datum tot waar er gefactureerd is. Maar, in het geval van bijvoorbeeld facturatie per kwartaal voor een contractperiode van een jaar, kan dat verschillen.

Overigens gaat dat dus over gefactureerd, niet betaald. Is de factuur voor de nieuwe periode al voor je klaargezet omdat je niet voor het verstrijken van de opheftermijn de opheffing hebt gedaan, moet die nieuwe factuur eerst betaald worden. De eerstvolgende opheffingsdatum is dan ook het einde van de periode op die (op dat moment nog onbetaalde) factuur.

Je kunt er trouwens hier ook voor kiezen om niet alleen het hostingpakket, maar ook de domeinnaam op te heffen. Dat hoeft natuurlijk niet! Je kunt je domeinnaam nog even parkeren of doorverwijzen naar een andere website. Zo hou je de domeinnaam zelf nog in bezit en kan er niemand anders mee aan de haal gaan.

Alles duidelijk? Met de groene knop Opheffen kun je de opheffing bevestigen.

Tip: Je kunt de opheffing tot een dag van tevoren nog intrekken via je klantenpagina. Als je e-mailadres klopt, sturen we je ook een aantal dagen van te voren nog een herinnering dat je domeinnaam komt te vervallen.
Was this helpful to you?   


COPYRIGHT © Flexwebhosting.nl 2001 - 2020
Powered by LiveZilla Live Chat Software