550 Unrouteable Address

De foutmelding '550 unrouteable address' is een vaak voorkomende foutmelding op ons hostingplatform, maar ook zo af en toe bij klanten met een eigen server. De foutmelding geeft eigenlijk heel oppervlakkig aan dat de E-mail door de mailserver niet 'gerouteerd' kan worden, maar wat betekend dat nou eigenlijk?

Wanneer een E-mail wordt verstuurd dan wordt deze door de mail configuratie met behulp van 'transport routers' (lees ook configuratie) afgeleverd op de plek waar volgens de configuratie dat zou moeten. Mocht dit niet lukken, om wat voor reden dan ook, dan zal de melding terug komen dat de mail 'unrouteable' is.

Veel voorkomende oorzaken hiervan is:

  • Het E-mail account heeft meer dan 500 E-mails per dag verstuurd, waarbij 500 de limiet is op ons hostingplatform.
  • De gehele DirectAdmin user heeft meer da 500 E-mail per dag verstuurd.
  • Een E-mail account is gehacked, waardoor er meer dan 500 mails die dag zijn verstuurd.
  • De lokale mailafhandeling van het domein staat uit, terwijl de MX-records wel naar de eigen server verwijzen.

Tip: Mocht je hulp nodig hebben van de technische dienst, stuur dan altijd de e-mail headers, samen met de foutcode mee. Dit helpt onze technische dienst bij het opsporen van het probleem.

Vaak zien we dat er een wachtwoord is geraden door een bot, en dat deze bot mails staat te versturen via je E-mail account. Pas direct het wachtwoord aan van je E-mail account, mocht je deze foutmelding tegen komen.

50 of 204 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software