Authentication required

De melding 'Authentication required' gaat vaak hand-in-hand met de melding 'relay not permitted'. Dit, omdat onze mailservers vereisen dat je altijd voor je uitgaande mailserver (SMTP) een gebruikersnaam en wachwoord invult zodat je bij de server kan zeggen: 'Hallo ik ben Jan en ik heb een account op je server waarmee ik mail wil versturen'.

Mocht je mailserver instelling voor de uitgaande mailserver dus niet goed zijn, of er staat niets, dan krijg je deze melding.

Omdat een mail versturen via een server ook wel 'relayen' heet, is de melding 'relay not permitted, authentication required' vaak de volledige foutmelding.

Mocht je zeker zijn dat je uitgaande mailserver instellingen goed zijn, en je wachtwoord heb je goed ingevuld, dan zou het nog kunnen zijn dat de lokale mailafhandeling van het domein uit staat terwijl deze aan moet staan.

Tip: Mocht je hulp nodig hebben van de technische dienst, stuur dan altijd de e-mail headers, samen met de foutcode mee. Dit helpt onze technische dienst bij het opsporen van het probleem.
38 of 95 people found this helpful.