Hoe maak ik een back-up of MySQL-dump van mijn database?

Als je via je controlepaneel een back-up maakt van je hostingpakket, staat daar alle informatie in. Niet alleen je database, maar ook de website en e-mailaccounts en dergelijke.

Wil je echt alleen een back-up van je database? Dan doe je dat het gemakkelijkste via DirectAdmin.

Stap 1: Inloggen

Om een database aan te kunnen maken, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit kan via de klantenpagina of direct via een speciale link. Lees dit artikel voor een uitgebreide uitleg.

Stap 2: Menu

Eenmaal ingelogd, vind je de link naar het MySQL Management onder Beheer tools.

Stap 3: Downloaden

Je kunt iedere database apart downloaden door de link Download te gebruiken.

Afhankelijk van hoe je browser staat ingesteld, krijg je de vraag waar je dat bestandje wil opslaan of wordt dat automatisch voor je bepaald. Je krijgt in ieder geval een .gz bestand. Dat is een ingepakt bestandje, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het beter bekende .zip. Eenmaal uitgepakt staat daar in een zogenaamde SQL-dump van de geselecteerde database.

Tip: geen idee wat je met het .gz bestand aan moet? Kijk eens naar 7-Zip. Dat is een gratis programma dat met heel veel verschillende ingepakte bestanden overweg kan.
54 of 159 people found this helpful.