Hoe kan ik inloggen in phpMyAdmin?

Je database beheren doe je het gemakkelijkste via phpMyAdmin. PhpMyAdmin is gratis software waarmee je een MySQL server via het internet en je browser kunt aanpassen. Bijvoorbeeld tabellen aanmaken of wijzigen, gegevens invoeren of verwijderen en zoeken op bepaalde kernwoorden.

Inloggen op phpMyAdmin kan op twee verschillende manieren.

Optie 1: Direct

De eerste optie is om in te loggen via de URL van je website. Dat wordt dan www.jouwdomeinnaam.nl/phpmyadmin, waarbij je jouwdomeinnaam.nl natuurlijk vervangt door je eigen domeinnaam.

Optie 2: Hostingpakket

De andere manier is om in te loggen via je hostingpakket. Je maakt dan gebruik van de beveiligde verbinding van de hostingserver.

Stap 1: Inloggen

Inloggen in je hostingpakket kan via de klantenpagina of direct via een speciale link. Lees dit artikel voor een uitgebreide uitleg.

Stap 2: Menu

Eenmaal ingelogd, vind je de link naar het MySQL Management onder Beheer tools.

In MySQL beheer zie je de groene knop Klik hier om naar phpMyAdmin te gaan.

Stap 3: Gebruikersgegevens opgeven

Om in te kunnen loggen op de database, moet je ook je gebruikersgegevens opgeven. Dat kunnen de gegevens van je hostingpakket zelf zijn, maar ook van een aparte gebruiker die je hebt aangemaakt toen je de database aanmaakte.

Weet je daar het wachtwoord niet meer van? Je vindt het terug in de configuratie van je website of kunt dit zelf opnieuw instellen.

Let op: Je kunt pas inloggen in phpMyAdmin wanneer je een gebruiker hebt om mee in te loggen. Oftewel: je moet eerst een database aanmaken voordat je kunt inloggen.
84 of 283 people found this helpful.