Hoe maak ik een nieuwe database aan in mijn hostingpakket

Een database wordt gebruikt door veel websites om informatie in op te slaan. Welke pagina's je hebt bijvoorbeeld, of welke prijzen je hanteert voor welke producten.

Een nieuwe database aanmaken gaat gemakkelijk vanuit het controlepaneel van je hostingpakket.

Stap 1: Inloggen

Om een database aan te kunnen maken, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit kan via de klantenpagina of direct via een speciale link. Lees dit artikel voor een uitgebreide uitleg.

Stap 2: Menu

Eenmaal ingelogd, vind je de link naar het MySQL Management onder Beheer tools.

In MySQL beheer zie je de groene knop Klik hier om een nieuwe database aan te maken.

Stap 3: Gegevens invullen

In dit scherm vindt het echte werk plaats. Geef een databasenaam, gebruikersnaam en twee keer het wachtwoord op dat je wilt gebruiken om vanuit je website met de database te verbinden.

Je kunt deze gegevens bijna helemaal zelf verzinnen. Bijna, want je databasenaam en gebruikersnaam beginnen standaard met de gebruikersnaam van je hostingpakket. In het screenshot is de gebruiker 'flex', maar voor jou zal dat een reeks letter en cijfers zijn.

Tip: Inloggen in de database doe je eigenlijk nooit. Maak het wachtwoord dan ook zo moeilijk mogelijk! Geen inspiratie? Kijk eens op www.random.org/passwords.

Tevreden? Klik op de groene knop Database aanmaken om verder te gaan.

Stap 4: Afronden

Als de databases succesvol is aangemaakt, krijg je nu een overzicht van de door jou ingevulde gegevens. Deze kun je nu invullen in je website, bijvoorbeeld in je wp-config.php voor WordPress of configuration.php voor Joomla. Of aan je website-bouwer, als die daar om vraagt.

56 of 208 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software