Ik zie een database staan met de naam test, wat is dit?

Deze test database wordt door de MySQL server automatisch aangemaakt en is alleen bedoeld om te testen of de database server ook daadwerkelijk werkt. Daarnaast kunnen gebruikers op de shared hosting server hier tijdelijk gebruik van maken. Bijvoorbeeld om een nieuwe structuur te testen voordat je deze in een eigen database implementeert.

Deze database is toegankelijk voor alle websites op deze server. Gebruik deze dus absoluut niet om data in plaatsen die je wilt bewaren of gebruiken op je website. De data kan namelijk door iedereen worden gelezen en zelfs worden verwijderd! Ook wordt er geen back-up gemaakt van deze test database. Hij is niet van jou (sterker nog: van niemand) en dus hoeft die ook niet in een back-up van jouw pakket te zitten.

Heb je gegevens in deze test database staan en deze is ineens verdwenen? Dan heeft iemand anders waarschijnlijk voor je opgeruimd. Een herstel is helaas in geen enkel geval mogelijk.