Config Server Firewall

Config Server Firewall, afgekort CSF is sinds de nieuwe VPS geintegreerd en actief via het controlepaneel van DirectAdmin. Via de plugin in DirectAdmin kun je poorten open of dicht zetten, IP adressen whitelisten of blacklisten of zelfs hele landen blokkeren.

Omdat deze software OpenSource is, en gratis, wordt er geen inhoudelijke support geleverd op het product. Er is wel een actief forum om je vragen te stellen.

In dit artikel zullen we de meest voorkomende acties toelichten. Tevens gaan we er van uit dat je vanuit je klantenpagina ingelogd bent in je server.

CSF Openen

CSF zit in de nieuwe layout van DirectAdmin onder de knop Extra Features. Klik hier op ConfigServer Security & Firewall.

Een IP adres whitelisten of blacklisten

Een IP adres kan automatisch door teveel inlog pogingen of door een eerdere blokkade op een blacklist staan. Om dit snel op te lossen is er een functie om snel een IP adres te blokkeren of vrij te geven.

Ga eerst naar het tabblad CSF. Direct bovenaan zie je de Quick functies die vrij voor zich spreken.

Een specifieke poort open of dicht zetten

Standaard zetten we via CSF een aantal poorten open, en de rest dicht. Via het tabblad CSF kun je de Firewall Configuration openen.

Via de Firewall Configuration pagina kun je naar de IPv4 Port Settings scrollen waar de TCP_IN/TCP_OUT settings staan en de gewenste poorten open of dicht zetten.

Nadat je de gewenste wijzigingen er in hebt gezet vergeet niet op Change te drukken helemaal onderaan de pagina om de wijzigingen op de slaan!

Bepaalde landen blokkeren

Mocht je erg veel last hebben van Chinese spammers, of Russische botnets, dan is het mogelijk om via CSF een heel land te blokkeren. Om dit te kunnen doen kun je via het tabblad CSF scrollen naar de opties voor Country Code's. Er is een uitgebreide uitleg hoe dit werkt in de configuratie file zelf.

Vergeet niet na elke wijziging op de knop Change te drukken helemaal onderaan de pagina!
35 of 141 people found this helpful.