DKIM activeren

DKIM Activeren per domein

Op onze nieuwe VPS systemen is DKIM ondersteuning standaard aanwezig, om het te gebruiken hoef je enkel de optie in te schakelen per domein. In deze uitleg gaan we er van uit dat je al ingelogd bent op je server via je klantenpagina, en ingelogd als de gebruiker van het domein waar je het certificaat voor wilt instellen.

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent als de gebruiker kun je met je muis gaan staan op het menu E-mail Manager en klikken op E-mail Accounts

Stap 2

Klik nu op de knop 'Enable DKIM' om voor het domein DKIM in te schakelen en een DNS key te genereren

Stap 3

Omdat DirectAdmin de DKIM Selector key in de DNS van de eigen server zet, die vaak niet gebruikt wordt, moet je de key nog overzetten naar de daadwerkelijke DNS zone van je domein.

De key kun je vinden door met de muis op Account manager te staan en op DNS Management te klikken. Je krijgt nu de zone te zien van het domein.

Het DNS record waar je naar op zoek bent staat helemaal onderaan de pagina

Let op: Elk domein krijgt een eigen DKIM key met dezelfde naam (x._domainkey). Voer deze handelingen dus uit voor elk domein apart!