Hoe maak ik een php-info pagina aan?

Een PHP infopagina is een pagina waar alle informatie over de geconfigureerde PHP versie te vinden is van die specifieke server. Mocht je dus willen weten welke PHP modules, of welke waardes, ingesteld zijn op je server dan kun je dat achterhalen via deze pagina.

Een PHP infopagina maken

Een info pagina aanmaken is makkelijk, en kan het snelste gedaan worden via het controlepaneel van je hostingpakket. Kijk op de volgende pagina hoe je moet inloggen op je hostingpakket of server.

Ga naar de Filemanager

Eenmaal ingelogd, ga naar de File manager. Links voor het hostingpakket, rechts de afbeelding voor een VPS.

Public_html

De public_html is de map waar de website bestanden in staan voor je domeinnaam, en daar moet dan ook de info pagina terecht komen. Klik een keer in het menu links of dubbelklik in het hoofdscherm op public_html.

Info bestand aanmaken

Bovenin het scherm staat een knop new, waaronder een menu uitklapt als je er op klikt. In de categorie Text File vindt je de mogelijkheid om een PHP-bestand aan te maken.

Je kunt vervolgens een naam opgeven. Vaak wordt hier info.php voor gebruikt, maar je kunt hier iedere naam kiezen die je wil. Belangrijk is wel dat de bestandsextensie php blijft, dus de naam moet altijd eindigen op .php.

De code

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op het aangemaakte bestand en kies dan voor Bewerken of Edit in a new tab.

Vul de pagina met de volgende code, en klik op opslaan

<?php
// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();
?>

Info pagina bezoek

Om de info pagina nu te bezoeken ga nu naar http://[jouwdomein.ext]/info.php. Je vervangt jouwdomein.ext daarbij door je eigen domeinnaam. Heb je een andere bestandsnaam gekozen dan info.php, gebruik je die.

Your response helps us to improve this service. We greatly appreciate your feedback.


Powered by LiveZilla Live Chat Software