Hoe pas ik de PHP versie van mijn hostingpakket aan?

Wanneer je een hostingpakket bij ons hebt, staat standaard PHP 7.2 actief. Deze versie is niet de nieuwste, maar op het moment van schrijven (juni 2019) wel de meest stabiele en bewezen versie.

Op je shared hosting pakket kun je kiezen tussen drie verschillende versies van PHP. Heb je meer domeinnamen in één pakket, bijvoorbeeld met een Premium of Excellent hostingpakket, dan kun je per domein de versie instellen. De drie versies zijn:

• 7.3 - de allernieuwste, met regelmatige updates en functie-wijzigingen
  • 7.2 - niet de nieuwste, maar wel de meest gangbare versie
  • 5.6 - een legacy versie die je eigenlijk niet meer wil gebruiken, maar soms nog moet

Het aanpassen van de PHP versie binnen je hostingpakket doe je op de volgende manier.

Stap 1: Inloggen

Log eerst in op je hostingpakket met behulp van deze pagina

Stap 2: Domeinbeheer

Klik nu op de knop 'Domeinbeheer' zodat je een overzicht krijgt van je domeinen in je hostingpakket.

Stap 3: Kies domein

Klik op het domein zodat je naar de specifieke instellingen van dat domein gaat.

Stap 4: Selecteer versie

Scroll nu naar beneden naar het menu van de 'PHP Version Selector' en kies daar bij 'First PHP' voor de versie die je wilt gebruiken. Klik daarna op de groene Save-knop.

Let op: Het kan ongeveer een minuut duren voordat de wijziging van kracht is zodra je geklikt hebt op Save.
17 of 33 people found this helpful.