Hoe pas ik de PHP versie van mijn hostingpakket aan?

Wanneer je een hostingpakket bij ons hebt, staat standaard PHP 7.4 actief.

Op je shared hosting pakket kun je kiezen tussen vier verschillende versies van PHP. Heb je meer domeinnamen in één pakket, bijvoorbeeld met een Premium of Excellent hostingpakket, dan kun je per domein de versie instellen. De vier versies zijn:

• 7.4 - De allernieuwste, met regelmatige updates en functie-wijzigingen. Updates tot eind 2022.
  • 7.3 - Niet de nieuwste, maar wel actief. Updates tot eind 2021.
  • 7.2 - Populaire versie, maar loopt op z'n eind. Updates tot eind 2020.
  • 5.6 - een legacy versie die je eigenlijk niet meer wil gebruiken, maar soms nog moet

Het aanpassen van de PHP versie binnen je hostingpakket doe je op de volgende manier.

Nieuw type pakket (roze) Ouder type pakket (rood)

Stap 1: Inloggen

Log eerst in op je hostingpakket met behulp van deze pagina

Stap 2: Domeinbeheer

Klik nu op de knop 'Domeinbeheer' zodat je een overzicht krijgt van je domeinen in je hostingpakket.

Stap 3: Kies domein

Klik op het domein zodat je naar de specifieke instellingen van dat domein gaat.

Stap 4: Selecteer versie

Scroll nu naar beneden naar het menu van de 'PHP Version Selector' en kies daar bij 'First PHP' voor de versie die je wilt gebruiken. Klik daarna op de groene Save-knop.

Let op: Het kan ongeveer een minuut duren voordat de wijziging van kracht is zodra je geklikt hebt op Save.