Hoe kan ik zien hoe veel schijfruimte ik in gebruik heb?

Webhostingpakketten zijn er in allerlei soorten en maten. De een biedt weer net wat meer dan de ander.

De grootste verschillen zitten vaak in de schijfruimte. Bij een Instap pakket krijg je 'maar' 3GB (wat voldoende is voor het grooste gedeelte van de bij ons gehoste websites), bij een Excellent pakket een ruime 20GB.

Om te zien hoe veel schijfruimte je daadwerkelijk in gebruik hebt, moet je in het hostingpakket zijn bij de statistieken.

Stap 1: inloggen hostingpakket

Om bij de statistieken te komen, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit doe je het gemakkelijkste via de klantenpagina.

Een stap voor stap uitleg vind je in dit artikel.

Stap 2: Statistieken pagina

In het hoofdmenu onder de categorie Hostingpakket beheren zie je de link naar de pagina met Website statistieken en logs. Klik hier op.

Stap 3: Scrollen en kijken

De nieuwe pagina geeft een overzicht van drie verschillende dingen over je hostingpakket.

Eerst de statistieken van je domeinnaam, waar je kunt zien hoe veel bezoekers je hebt op welke pagina's. Dan de logbestanden, waar je meldingen vanuit je website en foutmeldingen van de server terug kunt vinden.

Ten slotte krijg je een overzicht van wat je mág gebruiken wat je in gebruik hébt. Zo zie je dat we voor flex-kennis.nl een pakket hebben met 8000 MB aan schijfruimte, waarvan er 0,3008MB in gebruik is. Deze statistieken worden eens per nacht bijgewerkt en zijn dus niet altijd up-to-date.

Misschien moeten we er toch maar eens iets mee gaan doen...

Tip: heb je net tweehonderdrieënzeventig e-mails uit je prullenbak verwijderd en wil je weten wat dat met je schijfruimte heeft gedaan? Klik dan op de knop update bij Total Disk Usage.
56 of 106 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software