Hoe installeer ik Lets Encrypt op mijn DirectAdmin VPS?

Let's Encrypt is de toekomst. Tenminste, dat wordt geclaimd. Of het daadwerkelijk zo is, valt nog maar te bezien. Maar, hoe je het ook wendt of keert, een -ook al is het gratis- SSL certificaat schept bij je bezoekers vertrouwen.

Helemaal handig is het als je er niets voor hoeft te doen, toch? Met de DirectAdmin plug-in heb je er geen omkijken meer naar.

Stap 1: Maak je server up-to-date

Om de Let's Encrypt plug-in van DirectAdmin te kunnen gebruiken, moet je server up to date zijn. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in dit artikel. Zorg er voor dat je ten minste de DirectAdmin versie 1.5 hebt en CustomBuild 2.0.

Stap 2: Voorbereiden

Om Let's Encrypt te installeren, kun je gebruik maken van CustomBuild. Hiervoor moet je DirectAdmin wel laten weten dat je LE wilt gaan gebruiken.

Let op: we gaan er in dit stappenplan van uit dat je enigszins bekend bent met serverbeheer via SSH en dat je via een SSH-client ben ingelogd op jouw server. Daarnaast verwachten we dat je bent ingelogd met root-rechten.

Stap 2a: DirectAdmin configuratie aanpassen en Let's Encrypt inschakelen.

/usr/local/directadmin/directadmin c | grep -i letsencrypt=1
if [[ ${PIPESTATUS[1]} == 1 ]] ; then
echo "letsencrypt=1" >> /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf
service directadmin restart
fi

Stap 2b: Alias voor Apache aanmaken om validatie-methode certificaten te kunnen accepteren.

grep well-known /etc/httpd/conf/extra/httpd-alias.conf
if [[ $? == 1 ]] ; then
echo 'Alias /.well-known "/var/www/html/.well-known"' >> /etc/httpd/conf/extra/httpd-alias.conf
service httpd restart
fi

if [[ -f /usr/local/directadmin/custombuild/custom/ap2/conf/extra/httpd-alias.conf ]] ; then
grep well-known /usr/local/directadmin/custombuild/custom/ap2/conf/extra/httpd-alias.conf
if [[ $? == 1 ]] ; then
echo 'Alias /.well-known "/var/www/html/.well-known"' >> /usr/local/directadmin/custombuild/custom/ap2/conf/extra/httpd-alias.conf
fi
fi

Stap 2c: DirectAdmin en Apache herstarten.

service directadmin restart
service httpd restart

Stap 3: Installeren

Stap 1 en 2 zijn eigenlijk het meeste werk. Nu is het alleen nog maar CustomBuild zijn werk laten doen.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build letsencrypt

CustomBuild zorgt er nu voor dat alle nodige bestanden worden gedownload en geïnstalleerd. DirectAdmin is vanaf versie 1.50.1 al voorzien van de nodige aanpassingen in de layout, zodat iedere gebruiker er direct gebruik van kan maken zodra de installatie is afgerond.

Stap 4: Gebruiken

Het aanvragen en installeren van een Let's Encrypt certificaat gaat nu vanuit het DirectAdmin panel. Iedere gebruiker kan een SSL-certificaat aanvragen via de grafische interface. Hoe vraag ik een Let's Encrypt certificaat aan via DirectAdmin.

13 of 40 people found this helpful.

COPYRIGHT ┬ę Flexwebhosting.nl 2001 - 2019