Mod_qos

Geblokkeerd door MOD_QOS

Wanneer je deze pagina automatisch te zien krijgt na het bezoeken van een website, betekent het dat je geblokkeerd bent door onze software module 'mod_QOS'. Dit wilt zeggen dat het IP adres waarmee jij het internet op gaat, geblokkeerd wordt op de server, of jouw website wordt zó druk bezocht dat de server er tijdelijk een blokkade op zet. Dit kan verschillende redenen hebben die hieronder verder uitgelegd worden.

Is de server nu offline?

Nee, de server is niet offline! Integendeel, de server blijft online vanwege deze maatregel. Alleen jóuw IP adres, of alleen jóuw website wordt tijdelijk geblokkeerd omdat anders de server wél offline zou kunnen gaan.

Wat is mod_QOS?

mod_QOS is een module die de Quality of Service van de server waarborgt. Deze module is in de webserver Apache geladen die dus een soort van 'aanvalsbescherming' biedt bij grote belasting van de webserver. Erg handig op een server die door meerdere domeinen gebruikt wordt! Hieronder een korte uitleg via een afbeelding.

Waarom blokkeert mod_QOS mij?

Er zijn meerdere redenen waarom een blokkade tot stand kan komen. Hieronder een lijst met de redenen:

  • Er zijn meer dan 5 openstaande connecties naar de server toe vanuit één IP-adres wanneer de server in totaal meer dan 200 connecties heeft.Per IP blokkade
  • Er zijn meer dan 40 foutieve webserver bezoeken geweest binnen 5 minuten. (4XX HTTP meldingen) Per IP blokkade
  • Er zijn meer dan 2 connecties per seconden, of 10 openstaande gelijktijdige connecties naar een Wordpress login dienst.Website blokkade
  • Er zijn meer dan 20 connecties per seconden op een website. Website blokkade
  • Er zijn meer dan 75 gelijktijdige connecties op een website. Website blokkade

Hoe kan ik de blokkade oplossen?

Over het algemeen lost de blokkade zichzelf op omdat de webserver alle blokkades per minuut bekijkt. Mocht je na een minuut nog steeds problemen krijgen en deze pagina zien, wacht dan 5 minuten om zeker te zijn dat óók alle globale blokkades opgeheven zijn.

Mocht na 5 minuten de blokkade nog steeds niet zijn opgeheven, dan kan het zijn dat je website een constante stroom heeft van nieuwe 'foutieve' connecties. Maak in dit geval even een ticket aan voor de Technische Dienst via je klantenpagina en geef aan dat deze pagina naar voren kwam bij het bezoeken van je website en dat de site al meer dan 10 minuten niet te zien is.

227 of 479 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software