Hoe verwijder ik een lock van de domeinnaam in de klantenpagina?

Om het eigendom van domeinnamen te beschermen, kan een domeinnaam worden beschermd met een zogenaamd verhuislock. Dit is een status die aan een domeinnaam wordt gegeven, waardoor de uitgever geen verhuizingen toe staat.

In de klantenpagina vind je in het menu onder Mijn producten gevolgd door Mijn Domeinen een lijst met alle domeinnamen in jouw beheer. Klik op de domeinnaam waarvan je het verhuisslot wilt activeren of verwijderen om verhuizen mogelijk te maken.

Bij de Domein informatie staat onder de Domein opties de knop om het domein te unlocken.

Let op: zodra je op deze knop klikt, wordt het verzoek direct doorgestuurd naar de overkoepelende partij. Sluit de pagina dan ook niet af totdat je terugkoppeling krijgt of de wijziging gelukt is (of niet).

De SIDN (overkoepelende partij van alle .nl-domeinen) kent het principe van een verhuisslot niet. Het is dus ook niet mogelijk om .nl domeinnamen te locken of unlocken.