Moet ik wat aanpassen als ik verhuis van server?

Als je hostingpakket van server wordt verhuisd, moet je misschien wat aanpassen. Dit geldt voor als je wisselt van type pakket (een basic naar premium hosting bijvoorbeeld) of als je overstapt van een hostingpakket naar een resellerpakket of eigen server.

IP-adres

De reden hiervoor is het wijzigen van het IP-adres waar je domeinnaam naar verwijst. Als het DNS-beheer van de domeinnaam bij ons is gestald, passen wij namelijk ook het IP-adres aan in dat DNS. Dat betekent dat, zodra die wijziging online bekend is, alle bezoekers naar de nieuwe server worden doorverwezen.

Hebben wij geen controle over het DNS, dan moet je dat zelf aanpassen. Vaak biedt je provider hiervoor de optie in een online klantenpagina of controlepaneel. Dit soort situaties komt vaak voor als je de domeinnaam niet bij Flexwebhosting hebt ondergebracht of als je gebruik maakt van externe nameservers. Denk hierbij aan diensten met een websitebuilder (Wix en Weebly), partijen die exchange e-mail aanbieden (Office365) of DDoS beveiliging (CloudFlare).

Mailserver

Zodra je een e-mailaccount op je laptop, PC of telefoon in wilt stellen, wordt er gekeken naar of gevraagd om de inkomende en uitgaande mailserver. Je kunt hiervoor je eigen domeinnaam gebruiken of de servernaam van de hostingserver.

Gebruik je als mailserver mail.jouwdomeinnaam.nl? Dan hoef je niets aan te passen. Door de wijziging in het DNS (zie kopje IP-adres) verandert de route naar je server automatisch mee. Gebruik je de servernaam, bijvoorbeeld srv123.flexwebhosting.nl? Dan moet je die wel aanpassen. De nieuwe naam krijg je bij een hostingdienst van de collega's van de technische dienst of vind je terug in de klantenpagina. Bij een eigen server is het de servernaam zelf, bijvoorbeeld srv1.jouwbedrijfsnaam.nl.

Code

Op onze hostingservers zijn we niet extreem streng, maar er zijn een aantal dingen die we niet toestaan om de veiligheid en stabiliteit van de server te kunnen garanderen.

Voor .htaccess-bestanden heeft dit de meeste impact: zodra er een regel code wordt gevonden die niet wordt geaccepteerd, valt je website op zwart. Voorbeelden van deze regels zijn:

Option Includes

Als je website gebruik maakt van PHP (en dat geldt dus voor bijna iedereen) moet je rekening houden met de zogenaamde 'disabled functions'. Deze kunnen niet gebruikt worden en zullen een foutmelding geven zodra ze worden aangeroepen.

exec
system
passthru
shell_exec
proc_close
proc_open
dl
popen
show_source
alle posix functies, zoals posix_kill, posix_setuid en posix_uname
Let op: het kan dus goed zijn dat de website volledig functioneert en pas een foutmelding geeft zodra je een plaatje wil uploaden of iets in je admin-panel wilt doen. Controleer na een verhuizing daarom direct de meest-gebruikte functionaliteit, zodat je hier op voorbereid bent.
Your response helps us to improve this service. We greatly appreciate your feedback.


Powered by LiveZilla Live Chat Software