Hoe wordt mijn site beschermd tegen een DDoS aanval?

Je hoort steeds vaker dat vooral bedrijven digitaal worden lamgelegd door een DDoS aanval. Grote partijen zoals banken en overheidsinstanties, maar ook succesvolle webshops worden het slachtoffer van dit soort internetcriminaliteit.

Wij beschermen ons hele netwerk tegen DDoS aanvallen. We gebruiken hiervoor speciale hardware die al het inkomende netwerkverkeer scant en ingrijpt wanneer het niet lijkt te deugen. Zo kan je best vijf keer verkeerd inloggen, maar mag je niet vijftig keer per seconde dezelfde site opvragen.

Dat is trouwens ook de reden dat veel stress-testen op websites binnen ons netwerk falen. Een stresstest is eigenlijk een DDoS-aanval op kleine schaal en wordt dus door onze netwerkapparatuur tegengehouden.

Tip: wil je een stresstest of penetratietest laten uitvoeren op je website of server? Neem altijd eerst contact op met de technische dienst! Afgezien van het maken van uitzonderingen in bijvoorbeeld de firewall, moet voor iedere test eerst toestemming worden gegeven en een disclaimer worden getekend.
43 of 164 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software