Hoe maak ik een sub-domain aan in mijn hostingpakket?

Het kan zijn dat je een extra sub-domein wilt in je hostingpakket om bijvoorbeeld een test website op te plaatsen, of om simpelweg een sub-website van je hoofd pagina te plaatsen. Volg onderstaande stappen om een sub-domein toe te voegen.

>

Stap 1: Inloggen in je hostingpakket

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 2: Subdomein Management

Zodra je ingelogd bent kun je gaan naar de optie 'Subdomein Management'. Hier kun je eventuele bestaande sub-domeinen zien, of nieuwe toevoegen.

Stap 3: Maak het sub-domein aan

In de volgende pagina kun je een nieuw sub-domein aanmaken. Vul in het invoervakje de naam in van je subdomein, en klik op 'Subdomein aanmaken'.

En klaar!

Het subdomein is nu aangemaakt, en in de public_html staat nu een submap met exact dezelfde naam als je sub-domein. Plaats hier de bestanden die je wilt tonen via je subdomein.