Hoe lang duurt het voordat mijn hostinpakket voor de buitenwereld bereikbaar is?

Als je een nieuwe domeinnaam met een hostingpakket registreert, wil je daar natuurlijk direct mee aan de slag. Helaas moet je soms toch even wachten.

Afhankelijk van of de domeinnaam zelf ook nieuw is of dat die reeds bestaat, kan het langer of korter duren.

Nieuwe domeinnaam, nieuw hostingpakket

Als je een nieuwe domeinnaam bestelt en hier direct een hostingpakket bij neemt, is dat hostingpakket binnen twee uur bereikbaar nadat de bestelling is opgeleverd.

Je hoeft dan namelijk alleen maar te wachten op de overkoepelende partij van die extensie (bijvoorbeeld SIDN bij .nl). Zij moeten jouw nieuwe domeinnaam in hun administratie verwerken, zodat bezoekers naar de website ook weten bij welke provider ze moeten zijn. Soms gebeurt dat real-time, andere partijen verversen die informatie eens per uur of twee uur.

Bestaande domeinnaam, nieuw of ander hostingpakket

Je zou het misschien niet verwachten, maar juist bij een bestaande domeinnaam duurt het langer voordat je nieuwe hostingpakket voor de buitenwereld bereikbaar is. Dan kan het namelijk tot een dag duren.

Dat heeft te maken met het DNS. Zonder al te veel in de details te gaan, onthouden internetproviders op welke server jouw domeinnaam gehost wordt. Die informatie bewaren ze tot maximaal een dag. Als die server dan verandert (omdat je van pakket wijzigt of het was een geparkeerde domeinnaam maar wordt nu een pakket), kan het dus nog de hele dag duren voordat alle internetproviders dat door hebben.

Tip: meer weten over die vertraging? Lees het hier!
32 of 69 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software