Wat is het verschil tussen een hostingpakket en een eigen server?

Een eigen huis, of een studentenkamer?

Het verschil van een eigen huis en een studentenkamer is natuurlijk erg groot. Een eigen huis moet je zelf onderhouden, elke paar jaar schilderen en de dakgoten schoonmaken, terwijl bij een studentenkamer alles voor je wordt gedaan. Een huis heeft veel privacy, en je mag verbouwen wat je wilt. Bij een studentenkamer bepaald de huisbaas wat er wel, maar meestal niet gedaan wordt.

Zoals een bekende nederlandse ooit heeft gezegd: 'Elk nadeel heb z'n voordeel', geldt dit ook zeker voor het onderwerp 'Hostingpakket of een VPS?'

Een VPS is dus een huis?

Eigenlijk geldt voor een VPS inderdaad precies hetzelfde als een woonhuis. Je mag zelf bepalen welke PHP waardes je wilt gebruiken, en als je extra exotische PHP modules geïnstalleerd wilt hebben dan mag dat allemaal! Hierbij geldt natuurlijk wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor de werking, of eventuele problemen, die hierbij naar voren komen. Wij gaan niet voor je schilderen, dat mag je zelf regelen.

En een hostingpakket is een studentenkamer?

Bij een hostingpakket worden inderdaad alle updates, en overige server-zorgen uit handen genomen, dit doen wij geheel voor onze klanten. Dit wilt niet zeggen dat je met een hostingpakket niet voldoende mogelijkheden hebt om je website en E-mail te hosten, al onze hostingpakketten zijn zo breed mogelijk ingesteld zodat met zoveel mogelijk software pakketten gewerkt kan worden. Natuurlijk wel via onze regeltjes, want niemand wilt een Project X feest in een kleine studentenkamer.

32 of 73 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software