Hoe kan ik het wachtwoord van mijn WordPress site aanpassen?

Wil je inloggen in je WordPress website maar weet je je wachtwoord niet meer? Geen paniek! Een nieuw wachtwoord is zo aangevraagd. Het enige dat je nodig hebt is Installatron of de gebruikersnaam of het e-mailadres van je account.

Installatron

Heb je WordPress via Installatron geïnstalleerd of geïmporteerd? Je kunt dan ook via Installatron je wachtwoord wijzigen.

Stap 1: Inloggen hostingpakket

Om via Installatron het wachtwoord van WordPress aan te passen, moet je ingelogd zijn in je hostingpakket. Dit doe je het gemakkelijkste via de klantenpagina.

Een stap voor stap uitleg vind je in dit artikel.

Stap 2: Installatron

Als je in het hostingpakket bent, kies je onder Extra kenmerken voor Installatron Applications Installer.

In het Installatron-scherm zie je alle installaties onder dit account. Zoek de installatie waarvan je het wachtwoord wilt aanpassen en klik op de steeksleutel om de instellingen te wijzigen.

Stap 3: Nieuw wachtwoord

Onder Overview zie je nu alle eigenschappen van je WordPress-website die Installatron voor je kan beheren. Vrij bovenaan in dit rijtje zie je een leeg veld waar je een nieuw wachtwoord in kunt vullen. Maak er iets moois van!

Heb je een wachtwoord ingevuld? Scroll dan helemaal naar beneden en klik op Save All om het nieuwe wachtwoord op te slaan.

WordPress

Gebruik je geen Installatron? Je kunt natuurlijk ook gewoon de WordPress optie gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Stap 1: WordPress Dashboard

Ga naar de inlogpagina van je WordPress-site. Normaal gesproken is dit je domeinnaam, gevolgd door /wp-admin, maar een plug-in kan er voor zorgen dat je een andere link moet gebruiken.

In plaats van je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen, klik je net daaronder op Wachtwoord vergeten. In het nieuwe scherm vul je je gebruikersnaam of e-mailadres in die je gebruikt om in je WordPress Dashboard in te loggen. Ten slotte klik je op de blauwe knop Nieuw wachtwoord aanmaken.

Stap 2: E-mail

Klopt de gebruikersnaam of het e-mailadres dat je ingevuld hebt? Je ontvangt dan vanuit je website een e-mailtje met een link.

Zodra je op deze link klikt, kom je terug bij je website en kun je een nieuw wachtwoord invullen. Als dit wachtwoord door de controle heen komt, krijg je een succes-melding en kan je vanaf nu met dat nieuwe wachtwoord inloggen.