Hoe maak ik een nieuw e-mailadres aan?

Het aanmaken van een nieuw e-mailadres doe je gemakkelijk via het controlepaneel van je hostingpakket. In onderstaande video wordt het hele proces uitgelegd. Ben je meer een lezer dan een kijker of heb je nog een ouder pakket? Volg dan de stappen zoals ze onder de video omschreven zijn.

Stap 1: Inloggen hostingpakket

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 2: E-mail beheer

Ga via de knop 'E-mail Beheer' in het menu of direct naar 'Beheer uw e-mailaccounts' naar het menu om e-mail adressen te beheren.

Stap 3: Aanmaken

Klik in het nieuwe scherm op de toepasselijk gelabelde knop 'Klik hier om een nieuw e-mailadres aan te maken'.

Stap 4: Invullen en opslaan

Vul nu de nieuwe gegevens in. Je geeft hierbij het gedeelte voor het apestaartje op (bijvoorbeeld nieuws voor e-mailadres nieuws@flex-kennis.nl). Daarna twee keer hetzelfde wachtwoord om er zeker van te zijn dat je de eerste keer geen typfout maakt.

Ook kun je hier een e-mail quota instellen. Hiermee geef je een limiet op aan de hoeveelheid schijfruimte dat dit e-mailadres mag gebruiken binnen jouw hostingpakket. Standaard staat deze op 50MB, goed voor (afhankelijk van de grote van de e-mails) 250 tot 1000 e-mails. Let op: 0 is onbeperkt betekent dat een e-mailaccount geen limiet heeft binnen het pakket. Het account mag dan de volledige schijfruimte van het pakket gebruiken. Dat betekent dus niet dat het echt onbeperkt is. Heeft je pakket 8GB aan ruimte en gebruikt de website 1GB, dan mag je e-mailaccount dus nog 7GB gebruiken.

Tip:Ga voor een sterk wachtwoord met hoofdletters, cijfers en speciale tekens, maar maak er wel iets van wat makkelijk te onthouden is. Een mooi voorbeeld: Fl3xw3bH0st1ng!

Klik op de knop 'E-mailadres aanmaken' om het nieuwe account op te slaan. Binnen één minuut kun je met je nieuwe gegevens inloggen.