Hoe stel ik mijn E-mail account in via Thunderbird?

In dit artikel gaan we er van uit dat je de inloggegevens van je E-mail account weet, en dat je weet wat je inkomende, en uitgaande mailserver instellingen moeten zijn. De volgende gegevens moet je bij de hand hebben:

• Gebruikersnaam (Dit is je E-mail adres)
  • Wachtwoord behorende bij je E-mail adres
  • Inkomende mailserver-naam
  • Uitgaande mailserver-naam
Mocht je dit niet weten kijk dan op de volgende pagina's:

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn E-mail adres?
Waar staan mijn E-mail server gegevens?

Volg de volgende stappen om je E-mail account in te stellen in Thunderbird.

Stap 1

Open je programma, en klik op 'Een nieuw account instellen' en dan 'E-mail'

Stap 2

Vul in het volgende scherm je gegevens in, en klik op doorgaan.

Stap 3

Thunderbird vult nu automatisch de servergegevens in, alleen deze zijn niet goed! Klik dan ook op de knop 'Handmatige configuratie' en vul hier de servergegevens in zoals in je klantenpagina getoond zijn.

<="" p="">

Tip: Standaard zal Thunderbird IMAP als protocol gebruiken, blijf IMAP gebruiken tenzij je zeker er van bent dat je POP3 wenst te gebruiken!

Stap 4

Na het invullen van je gegevens klik op 'Gereed'. Je account zou nu ingesteld moeten zijn!

Tip: Mocht je bij het klikken op 'Gereed' een waarschuwing krijgen over een beveiligings-certificaat, check dan je inkomende en uitgaande mailserver instellingen.
83 of 214 people found this helpful.