Hoe kan ik tweestapsverificatie inschakelen?

Om je account nog veiliger te maken, bieden we je de mogelijkheid om het inloggen in twee stappen te moeten doen. Je hoeft dan niet alleen je e-mailadres en wachtwoord op te geven, maar je moet dan ook nog een code invoeren die op je telefoon verschijnt.

Voor het gebruik van de tweestapsverificatie moet je beschikken over een smartphone (bijvoorbeeld Android of iPhone) en een app waarmee je de codes kunt scannen. Bijvoorbeeld Google Authenticator of Authy.

Stap 1: Inloggen

Het instellen van de tweestapsvalidatie doe je via de klantenpagina. Log dus eerst in op https://flexwebhosting.nl/klantenpagina.

Stap 2: Profiel

Je persoonlijke gegevens en instellingen wijzig je via de profielpagina. Daar vind je nog veel meer instellingen (zoals je naam, e-mailadres en factuurgegevens).

Tip: Geen zwarte balk bovenaan? Scroll dan eerst helemaal naar boven!

Stap 3: Inschakelen

Scroll wat naar beneden totdat je bij het kopje Instellingen komt.

Zet daar bij Two Factor Authentication de keuze op Inschakelen en klik op de groene knop Opslaan die er naast staat.

Er wordt nu een QR-code en een unieke reeks karakters voor je gegenereerd. Daarmee kun je de app op je telefoon instellen.

Stap 4: Telefoon scannen

Open de app op je telefoon en kies er voor om een nieuwe code toe te voegen. Dit zal per app verschillen, maar meestal is het een grote plus-knop.

Volg de stappen op je scherm, wat zo veel betekent als "Hou je telefoon op je scherm gericht en zoek de QR-code". De app leest de QR-code, haalt daar de benodigde gegevens uit en maakt een nieuwe 'account' aan in je app.

De code die dan in beeld verschijnt, ververst iedere 30 seconden en is de code waar je vanaf nu om gevraagd wordt bij het inloggen in je klantenpagina.