Waarom kan ik niet inloggen in phpMyAdmin?

Inloggen in phpMyAdmin kan op twee manieren. De inloggegevens die je daar voor nodig hebt, vind je terug in het configuratie-bestand van je website of heb je opgeslagen nadat je de database aan hebt gemaakt.

Niet in kunnen loggen in phpMyAdmin heeft vaak twee oorzaken:

Oorzaak 1: verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord

Weet je zeker dat je het goede wachtwoord gebruikt? En vul je dan ook de gebruikersnaam in en niet bijvoorbeeld de databasenaam? Een typfout is snel gemaakt.

Zeker zijn van je zaak? Maak een nieuw wachtwoord aan en probeer daar mee in te loggen. Als het dan nóg niet lukt, stuur even een ticket in naar de Technische Dienst. Onze collega's helpen je graag verder.

Oorzaak 2: Geen database aangemaakt

Om op phpMyAdmin in te kunnen loggen, moet er wel iets bestaan om op in te kúnnen loggen. Voordat je naar de inlogpagina surft, moet je dus eerst een nieuwe database aanmaken.

In dat proces maak je een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor je nieuwe database. Met deze gegevens kun je vervolgens inloggen in de database via phpMyAdmin.