LetsEncrypt instellen

LetsEncrypt instellen

SSL Certificaten zijn niet meer weg te denken van het internet wanneer je het hebt over veiligheid. Standaard bieden onze nieuwe VPS systemen de mogelijkheid om een LetEncrypt certificaat te activeren.

In deze uitleg gaan we er van uit dat je al ingelogd bent op je server via je klantenpagina, en ingelogd als de gebruiker van het domein waar je het certificaat voor wilt instellen. Om een certificaat in te stellen kun je de volgende stappen volgen

Stap 1

Als user ingelogd zie je DirectAdmin menu met als eerste knop Account manager. Ga hier met de muis op staan en klik op SSL Certificaten/Certificates.

Stap 2

Klik in het nu zichtbare menu op de knop Free & automatic certificate from Let's Encrypt en vul in welke subdomein je in het certificaat wilt opnemen. Klik hierna op save.

Let op: Alle domeinen en subdomeinen moeten in de DNS verwijzen naar je server! Als dit niet het geval is zal de verificatie van LetsEncrypt falen

Mocht je automatisch alle aanvragen willen forceren naar HTTPS dan kun je het vinkje onderin aanklikken in bovenstaande afbeelding en wederom op save klikken.

Stap 3

Je certificaat is nu actief, maar dit wilt niet zeggen dat je site al 100% goed beveiligd is. Je site moet namelijk ook kunnen werken op de HTTPS URL. Voor veel bekende systemen zoals Wordpress zijn hier plugins voor zoals Really Simple SSL of andere methodes. Zie ook onze kennisbank pagina omtrend dit onderwerp.

82 of 221 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software