Hoe maak ik een sub-domain aan in mijn hostingpakket?

Het kan zijn dat je een extra sub-domein wilt in je hostingpakket om bijvoorbeeld een test website op te plaatsen, of om simpelweg een sub-website van je hoofd pagina te plaatsen. Volg onderstaande stappen om een sub-domein toe te voegen.

Stap 1: Inloggen in je hostingpakket

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Kijk op de volgende pagina hoe je dit kunt doen.

Stap 2: Subdomein Management

Zodra je ingelogd bent kun je gaan naar de optie 'Accountmanager' met de optie 'Subdomein beheer'.

Hier kun je eventuele bestaande sub-domeinen zien, of nieuwe toevoegen.

Stap 3: Maak het sub-domein aan

In de nieuwe pagina kun je een sub-domein aanmaken. Klik hiervoor op de knop 'subdomein toevoegen'.

Er komt een nieuw venster op het scherm waarin je de naam van het subdomein kunt opgeven. Je domeinnaam staat er al in, die hoef je niet meer in te vullen.

Vul de gewenste naam in, klik op 'subdomein toevoegen' en het subdomein is nu aangemaakt.

In de public_html map staat nu een submap met exact dezelfde naam als jouw sub-domein. Plaats hier de bestanden die je wilt tonen via je subdomein.

48 of 109 people found this helpful.